Mange heste har svært ved at holde huld. Spørgsmålet om, hvordan man håndterer en underernæret hest, er derfor, et der ofte bliver stillet.
En underernæret hest kan typisk kendes på sine markant fremtrædende ribben. I slemme tilfælde kan en underernæret hest også få tjavset pels.
Hvis din hest ikke tager ordentlig på i vægt, eller holder sin vægt, bør du tjekke dens tænder. Hestens helbred er nemlig afhængigt af, at den uden problemer kan græsse hele dagen lang. Er tandsættet ikke problemet, kan det være en idé at tjekke for orm.
Orm kan let kommes til livs med en solid ormekur.
Godt og næringsrigt foder
Når din hest igen skal til at tage på, er det vigtigt, at du giver den adgang til stråfoder hele døgnet. Men i den her periode skal du også være ekstra opmærksom på, om du giver den det rigtige hestefoder.
Her skal man sætte sig ind, hvilke mærker, der giver din hest, lige det den har brug for. Man skal altså ikke bare spise den af med det billigste produkt.
Af de tre store energikilder som fedt, kulhydrater og fiber, er fiber det du bør have for øje nu. Fiber udgør også hoveddelen af græs og hø.
Vær opmærksom på, at ikke alle har fiberkilder har lige stor fordøjelighed.
Resultaterne
Når du ændrer kostvaner for din hest, skal du holde øje med om det faktisk gør en forskel. Anskaf dig et vægtmålebånd, så du kan følge udviklingen tal for tal.
Her skal du dog ikke forvente at se resultater i løbet af natten. Med en god foderplan og de helt rigtige forhold kan du kun forvente, at hesten rykker sig et enkelt huldniveau hver anden måned. Det er altså det lange træk, du skal tænke på, og væbne dig med tålmodighed.
No Comments